HEMA schrapt tientallen banen op het hoofdkantoor

HEMA schrapt tientallen banen op het hoofdkantoor

HEMA schrapt 56 arbeidsplaatsen op zijn hoofdkantoor in Amsterdam. 36 werknemers moeten vertrekken en nog eens twintig vacatures worden niet ingevuld, meldt RTL Z.

De Nederlandse retailer, die onlangs werd overgenomen door Marcel Boekhoorn, wil met de reorganisatie kosten besparen. Er werken nu zo’n zevenhonderd mensen op het hoofdkantoor. ‘Er is met een grote groep managers gekeken naar of zaken efficiënter kunnen’, aldus de retailer.

De ontslagen zijn maandag aangekondigd tegenover het personeel. Negentien mensen met een vast contract moeten weg, terwijl zeventien werknemers met een tijdelijk contract op straat komen te staan.

Een maand na de overname door Boekhoorn werd al bekend dat er van vier van de acht directieleden afscheid werd genomen. Met een kleinere directie zou HEMA 'slagvaardiger, sneller en op een eenvoudiger manier haar groeistrategie kunnen doorontwikkelen en uitvoeren'.

Reacties

Ik zou ook eens naar het managerbestand kijken. Vreemd dat met een grote groep managers naar het personeelsbestand wordt gekeken.

Geplaatst door F. C. J. M. Koster op 31 januari 2019 om 10:57

Zo is ging het bij V&D ook destijds zie waar ze geëindigd zijn!

Geplaatst door T Janssen op 31 januari 2019 om 11:23

Och, dit is pas de tweede stap!
En Jegen eet zelf ook genadebrood als 'His Masters Voice'!
De HEMA moet nog grote stappen nemen, niet door steeds meer te bezuinigen, maar door de formule eigentijdser te maken. Lees HEMA 3.0 op mijn Linked'In site!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 31 januari 2019 om 11:25

Ben benieuwd hoeveel (tijdelijke) managers er bij de 36 ontslagen zijn.

Geplaatst door Bert Vermeijden op 31 januari 2019 om 11:41

Laatste nieuws

RetailTrends