Tom Tailor waarschijnlijk volledig in Chinese handen

Het Chinese Fuson is een stap dichterbij zijn ambitie om modemerk Tom Tailor volledig over te nemen. Dat blijkt uit een verklaring van de Europese Commissie.

De Europese Commissie geeft voorlopig groen licht aan het plan van Fuson om Tom Tailor geheel in handen te krijgen. Op dit moment bezit de Chinese investeerder al ongeveer 29 procent van het modebedrijf. De rest van de aandelen is vrij verhandelbaar. De Commissie gaat nog verder onderzoek naar de overname doen. Een definitieve beslissing volgt later.

Tom Tailor is niet het eerste modebedrijf dat aan het portfolio van Fuson wordt toegevoegd. Zo werden in het voorjaar van 2018 het Franse modemerk Lanvin en de Oostenrijkse beenmodefabrikant Wolford door het bedrijf overgenomen. 

De kledinggroep Tom Tailor Holding SE is het moederbedrijf van moderetailers Tom Tailor en Bonita. Het hoofdkantoor is gevestigd in Hamburg. Tom Tailor heeft inmiddels elfduizend verkooppunten, verspreid over 33 landen. Het grootste deel van de totaalomzet wordt in eigen land behaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!