MediaMarkt vindt nieuwe ceo én cfo

MediaMarkt vindt nieuwe ceo én cfo

Jörn Werner is vanaf 1 maart de nieuwe topman van Ceconomy. Hij is bij het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn de opvolger van de in oktober vertrokken Nederlandse ceo Pieter Haas.

Haas vertrok als gevolg van de tegenvallende resultaten bij het elektronicaconcern. Zijn opvolger komt over van autoservicebedrijf ATU, waar hij eerst ceo was en sinds een aantal maanden de rol van voorzitter vervult. Daarvoor was hij ceo van Conrad, waar hij verantwoordelijk was de strategische herpositionering van de elektronicaketen.

Werner wordt vanaf maart bijgestaan door de nieuwe cfo karin Sonnenmoser. Zij maakt de overstap van de Oostenrijkse lichtfabrikant Zumtobel. Sonnenmoser is de opvolger van Mark Frese, die eind vorig jaar afscheid nam van Ceconomy.

De twee nieuwkomers moeten volgens voorzitter Jürgen Fitschen een significante bijdrage leveren aan de digitale transformatie en cultuurverandering binnen het bedrijf. “De basis hiervoor is de ingezette digitaliseringsstrategie, die nu zo snel mogelijk moet worden geïmplementeerd”, stelt hij.

MediaMarkt maakte afgelopen november in ons land zijn ‘grootste verandering tot nu toe’ bekend. Er is gekozen voor een nieuwe merkpositionering waarbij services en oplossingen ‘de nieuwe levensader’ van het bedrijf zijn. “We hebben de afgelopen vijf jaar zitten snurken. Er is te weinig veranderd bij MediaMarkt om de concurrentie met vooral de onlinespelers aan te gaan”, aldus chief digital officer Ken Fontijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!