Doorstarter Create2Fit laat mogelijk webwinkels vallen

Doorstarter Create2Fit laat mogelijk webwinkels vallen

PlatteTV houdt waarschijnlijk niet alle overgenomen webshops van Create2Fit open. Het bedrijf noemt zich specialist op het gebied van televisies en barbecueproducten, maar niet in sneeuwkettingen of koffie. “Mogelijk dat we dat aan iemand anders gunnen”, zegt algemeen directeur Evert Meeuwissen tegenover RTL Z.

Meeuwissen verwacht tien tot twintig van de 32 voltijdsbanen bij Create2Fit te kunnen redden. Daarnaast zegt hij de bekendheid van oud-eigenaar Tom Coronel graag te willen blijven gebruiken als marketinginstrument. Daarover worden nu gesprekken gevoerd. “Het zou mooi zijn als we iets voor elkaar kunnen betekenen.”

PlatteTV en Create2Fit spraken al voor het faillissement over een samenwerking, zegt Meeuwissen verder. Volgens de directeur was het webwinkelbedrijf, nadat oprichters Coronel en Marc Koster het terugkochten van Wehkamp, geen nationale speler meer. Create2Fit was volgens hem vooral lokaal sterk, in de driehoek Amsterdam, Almere en Utrecht. “Daar had onze Amsterdamse winkel wel last van.”

PlatteTV maakte donderdag bekend de webwinkels van Create2Fit over te nemen. De deal heeft ook betrekking op een fysieke winkel in Naarden, waarmee het totale winkelbestand van PlatteTV op negen komt. Deze overname brengt de doelstelling om marktleider op het gebied van tv en barbecue te worden 'in een verdere stroomversnelling', aldus  Meeuwissen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!