Oud-leverancier Create2Fit houdt voorraad vast

Oud-leverancier Create2Fit houdt voorraad vast

De opstelling van elektronicadistributeur Amacom bemoeilijkt de doorstart en de afwikkeling van het faillissement van Create2Fit. De voormalige grootste leverancier van het webwinkelbedrijf houdt een ‘substantieel deel’ van de voorraad vast, schrijft curator Robert de Lauwere in zijn eerste faillissementsverslag.

Het faillissement van Create2Fit is volgens de directie veroorzaakt door onvoorziene kosten en omzetverlies in verband met een ict-migratie, die noodzakelijk werd nadat eind 2017 de IT-partner de overeenkomst opzegde. Mede hierdoor waren de vorderingen van leveranciers aanzienlijk opgelopen. De directe aanleiding van het bankroet was de opzegging met onmiddellijke ingang van het leverancierskrediet door Amacom, afgelopen december. De leverancier wilde vanaf dat moment alleen nog onder vooruitbetaling leveren en beriep zich op het retentierecht met betrekking tot de voorraden van Create2Fit die bij Amacom stonden. Toen beide partijen er niet uitkwamen, moest het faillissement worden aangevraagd.

Een deel van de voorraad is inmiddels verkocht aan PlatteTV, dat een doorstart voor de webwinkels realiseert. Een groot deel wordt echter nog vastgehouden door Amacom, dat zich nog steeds op zijn retentierecht beroept. De curator betwijfelt of dat terecht is en richt zich de komende tijd op de afwikkeling van het geschil met het bedrijf.

Amacom heeft nog een vordering van anderhalf miljoen euro uitstaan bij Create2Fit. In totaal wachten leveranciers nog op ruim 3,5 miljoen euro. De vorderingen van preferente crediteuren als de fiscus en het UWV zijn nog niet ingediend. De curator verwacht dat zij kunnen worden betaald, maar weet nog niet hoeveel overblijft voor de overige schuldeisers.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!