'Einde in zicht voor Lesara'

'Einde in zicht voor Lesara'

Een overnamekandidaat voor webwinkel Lesara heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. Er zijn volgens curator Christian Graf Brockdorff momenteel geen andere serieuze kandidaten in beeld.

De curator heeft de afgelopen dagen onderhandeld met een kandidaat-koper, wiens naam niet wordt genoemd. Die trok zich kort voor het ondertekenen van het definitieve contract verrassend terug. Graf Brockdorff richt zich nu in eerste instantie op de verkoop van het logistieke centrum van Lesara in Erfurt. Daarvoor zouden nog verschillende geïnteresseerden zijn.

Bij Lesara zullen zo’n vijftig medewerkers de komende maanden de voorraden uitverkopen. De overige twintig verliezen per direct hun baan. "Als niet snel een nieuwe investeerder wordt gevonden, wijst alles op ontmanteling", zegt een woordvoerder tegen Gründerszene.  

Lesara had tot 1 februari om een koper te vinden. De webwinkel vroeg al in november uitstel van betaling aan, mede als gevolg van problemen in het logistieke centrum. De webwinkel is in 25 landen actief, waaronder Nederland. 

Reacties

De zoveelste.....
Waarom blijft dat concept van constant verliezen op verkopen toch zo hardnekkig in stand? Het lijkt wel op de oude alchemie om goud te willen maken!

Geplaatst door R.H. Koornstra op 5 februari 2019 om 16:15