VanHaren verliest opnieuw: geen rode schoenzolen meer

VanHaren verliest opnieuw: geen rode schoenzolen meer

VanHaren mag geen pumps met rode zolen meer verkopen. Dat is de definitieve conclusie van de rechter in Den Haag in de zaak die het Franse modemerk Louboutin tegen de schoenenketen aanspande. 

De rechtszaak loopt al sinds 2012. VanHaren bracht toen een vrouwenschoen op de markt die werd gekenmerkt door een rode zool, wat al jaren het handelsmerk Louboutin is. Het merk spande een rechtszaak aan toen de Nederlandse retailer geen gehoor gaf aan de oproep om met de verkoop te stoppen.

De Franse ontwerper kreeg in 2013 al gelijk van de rechter, waarop vanHaren in hoger beroep ging. Het gerechtshof in Den Haag vroeg vervolgens advies van het Europees Hof. Vorig jaar oordeelde Het Hof dat Louboutin inderdaad het alleenrecht op rode zolen kan claimen. De rechtbank in Den Haag sluit zich aan bij deze beslissing en rondt hiermee de zaak af.

In 1991 opende de Franse ontwerper Christian Louboutin zijn eerste schoenenwinkel. Twee jaar later werd de iconische rode zool geboren nadat de ontwerper de zwarte zool van een schoen probeerde op te leuken met rode nagellak.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends