'Internetapothekers zijn gevaarlijk'

De vaste apotheker Eva Siedenburg haalt hard uit naar medicijnverkoop via internet: "Internetapotheken zijn een gevaar voor de gezondheid". Siedenburg is bang dat internetapothekers geen rekening houdt met patiënten. “In de computer van de apotheek wordt bijgehouden wat iemand slikt of heeft geslikt. Dat doen we beter dan de gemiddelde huisarts. Wij houden het gebruik bij. We vragen zeker bij chronische patiënten naar bijwerkingen. Je kan niet communiceren met de bijsluiter”, zegt Siedenburg. Maar, “Je kunt het toch niet tegenhouden”. Daarbij doelt ze op de sturende werking van zorgverzekeraars die er belang bij hebben dat klanten op een zo goedkoop mogelijke manier aan hun medicijnen komen.

Internetapotheker Hok Tjiook zegt dat de apothekers vooral bang zijn voor hun omzet: “Een Nederlandse internetapotheek moet aan dezelfde wettelijke eisen en normen voldoen als een lokale apotheek. Een internetapotheek is gewoon een normale apotheek”. Tjiook ziet de komst van een landelijke elektronische medicatiedossier reikhalzend tegemoet. “Dat is slecht voor de monopolipositie van een apotheker natuurlijk, maar goed voor de patiënt”.

Bij 70 procent van alle verstrekte medicijnen gaat het om herhaalmedicatie. De internetapotheker verkoopt dezelfde soorten medicijnen als de ‘fysieke’ apotheker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!