Gerry Weber-dochter in surseance, Hallhuber mogelijk verkocht

Gerry Weber-dochter in surseance, Hallhuber mogelijk verkocht

Modeconcern Gerry Weber heeft een zogenoemde insolventieprocedure onder zelfbestuur aangevraagd voor zijn Duitse retailtak. Daarnaast wordt met een investeerder onderhandeld over de verkoop van dochterbedrijf Hallhuber.

De faillissementsprocedure voor Gerry Weber Retail GmbH hoeft niet het einde van de winkels te betekenen. De Duitse retailer zegt het bedrijf volledig te willen voortzetten en dat de financiering tot 2020 gewaarborgd blijft.

Door deze procedure te starten wordt het makkelijker om van verliesgevende winkels af te komen. Gerry Weber maakte eerder al bekend 230 van de circa 1200 vestigingen te willen sluiten.

Hallhuber
In het kader van de herstructurering bij het modeconcern heeft een investeerder een overbruggingskrediet van tien miljoen euro beschikbaar gesteld voor Hallhuber. Op die manier is ook de bedrijfsvoering van deze dochteronderneming met zo’n vierhonderd winkels gewaarborgd. 

De onbekende investeerder heeft de optie om Hallhuber over te nemen, waarbij Gerry Weber twaalf of veertien procent van de aandelen behoudt. De raad van bestuur ziet de overeenkomst als ‘essentiële stap in de operationele en financiële herstructurering’ van het modebedrijf.

Gerry Weber vroeg vorige maand al uitstel van betaling aan voor het moederbedrijf, waar ongeveer 580 mensen werken. Het concern draaide vorig jaar een verlies van 192,3 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends