Einde Verschoore na nieuwe overname Kamera Express

Einde Verschoore na nieuwe overname Kamera Express

Kamera Express neemt volgende maand branchegenoot Verschoore Camera & Photo Service over. Slechts één van de acht winkels gaat verder onder de naam van de nieuwe eigenaar, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Verschoore, dat al bijna honderd jaar bestaat, heeft acht fotospeciaalzaken in Zeeland en Noord-Brabant. Alleen die in Goes wordt verbouwd tot een superstore van Kamera Express, dat daarmee de teller op negentien winkels in Nederland brengt. Ook zijn er drie superstores in België en één in Duitsland.

De winkels van Verschoore in Breda en Den Bosch gaan dicht. Daar worden klanten verwezen naar de bestaande filialen van Kamera Express. Ook het personeel verhuist mee naar die locaties.

Sprintphoto
Vijf van de acht winkels gaan vanaf maart verder onder de naam Sprintphoto, dat geen onderdeel uitmaakt van Kamera Express. De focus in die winkels komt te liggen op fotoafdrukken en -accessoires. De winkel van Verschoore in Vlissingen valt niet onder de overname en blijft onder zijn oude naam opereren.

Kamera Express timmert de afgelopen jaren flink aan de weg. Vorig jaar werd het winkelbestand al uitgebreid door overnames van Foto Konijnenberg  en het Rotterdamse Foka.

Reacties

Hoort Vlissingen hier ook bij?

Geplaatst door Marjan Wijnberger op 11 februari 2019 om 18:59

Beste Marjan Wijnbergen,

Foto Verschoore Vlissingen blijft Foto Verschoore. Na jaren van verwarring is er eindelijk duidelijkheid. Er is maar 1 Verschoore en die zit dus (nog steeds) in Vlissingen!

Vriendelijke groet,
Dennis Verschoore

Geplaatst door Dennis Verschoore op 11 februari 2019 om 21:49

Uit een artikel over eerdere rechtzaak tbv "level playing field":
De eigenaar van Kamera Express probeert via de rechter een fysieke auitbreiding van CameraNu.nl te voorkomen: volgens hem leiden verschillen in bestemmingsplannen tot oneerlijke concurrentie.

Het Zwolse Kamera Express verhuisde afgelopen augustus gedwongen van zijn locatie op een bedrijventerrein naar het winkelgebied in de binnenstad. Het bedrijf zag daarna met lede ogen aan hoe concurrent CameraNu.nl gemeentelijke toestemming kreeg zijn vestiging op een Urks bedrijventerrein uit te breiden.

Gelijk speelveld
Aan de verschillende gemeentelijke besluiten liggen uiteenlopende bestemmingsplannen ten grondslag. Volgens de eigenaar van Kamera Express zorgt dat verschil voor een ongelijk speelveld tussen hem en zijn concurrent. Hij eist van de Raad van State dat voor hem dezelfde regels gelden als voor CameraNu.nl.

Groeien
Zowel Kamera Express als CameraNu.nl zijn, ondanks de diverse regelgevingen, hun activiteiten aan het uitbreiden. Kamera Express zoekt het daarbij met behulp van investeringsmaatschappij Vendis Capital in internationale expansie; zijn concurrent lijfde een jaar geleden het kleinere Cameratools.nl in.

Na deze overname lijkt het eerder een monopolie van kamera express te worden, ipv een geleveld playing field. Of we daar als consument beter van worden ?

Geplaatst door Harry Nak op 21 februari 2019 om 07:54

OK, ik was bang dat heet laatste bolwerk van Vlissingen ook weg was.
Tot ziens in jullie winkel.

Geplaatst door Marjan Wijnberger op 1 maart 2019 om 19:45

Hier ben ik niet blij mee Verschoore is voor mij de beste foto en camera winkel in Breda Het personeel staat altijd voor je klaar ze zijn heel vriendelijk behulpzaam en je krijgt er super goed advies. Met de overname moet je maar afwachten of dat het zelfde is.Carola en Francois ik zal jullie missen of gaan jullie mee met de nieuwe eigenaar?Vriendelijke groetjes Ingrid.

Geplaatst door Ingrid van der Vliet op 7 maart 2019 om 12:16

Ik vind het heel jammer dat Verschoore in Breda dichtgaat. Ook gezien de klantvriendelijke opstelling van Carola en Francois. Hopelijk gaan die twee mee naar kamera express?

Geplaatst door Nico Borst op 11 maart 2019 om 14:16

Gaat de winkel in Roosendaal nog terug open of is hij helemaal weg

Geplaatst door Joke Raats op 21 december 2019 om 19:11

Laatste nieuws

RetailTrends