Sears definitief gered: 'Nieuw tijdperk breekt aan'

De overname van warenhuisketen Sears door een investeringsfonds van topman Eddie Lampert is rond. Een federale rechtbank gaf woensdag groen licht voor de deal, waarmee 5,2 miljard dollar is gemoeid.

Het Amerikaanse winkelconcern gaat zwaar afgeslankt verder, met 223 warenhuizen van Sears en 202 winkels van zusterformule Kmart. In totaal zijn de afgelopen jaren ruim 3500 locaties op slot gegaan en verloren 250 duizend medewerkers hun baan. De nu beklonken overname is ‘de beste uitkomst voor alle stakeholders’, zegt Lampert. “We kijken uit naar een nieuw tijdperk bij Sears en Kmart, waarbij we voortbouwen op de trotse historie en gelijktijdig nieuwe manieren vinden om te innoveren en groeien om ons aan te passen aan de veranderende retailmarkt.”

Sears maakt voortaan deel uit van Transform Holdco, een tak van Lamperts hedgefunds ESL. Alle garanties en andere programma’s voor consumenten blijven intact.

Lampert maakte de voorgenomen overname een maand terug bekend, nadat al in oktober faillissementsbescherming werd aangevraagd. Sears lijdt al jaren zware verliezen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!