'Koper van Blokker krijgt honderden miljoenen mee'

'Koper van Blokker krijgt honderden miljoenen mee'

De familie Blokker wil de partij die de gelijknamige winkelketen overneemt een ‘substantieel bedrag’ meegeven. Het zou gaan om zo’n 250 miljoen euro, zeggen bronnen uit de retail en financiële sector tegenover De Financiële Telegraaf.

De hoogte van de bruidsschat klopt volgens een woordvoerder niet, al bevestigt hij wel dat de familie bereid is een ‘substantieel bedrag’ te betalen. Blokker is in gesprek met zo’n twaalf kopers, allemaal uit de hoek van private equity. Onder meer de Duitse investeerder Aurelius en het Nederlandse H2 worden genoemd. Grote internationale kandidaten zouden er niet zijn.

Meer dan de helft van de twaalf kandidaten heeft inmiddels een niet-bindend bod uitgebracht, zegt de woordvoerder. Volgens hem zitten er ‘goede partijen’ bij en gaat het niet alleen om kandidaten die fors willen saneren. “De familie wil een koper die bereid is te investeren.”

De meeste bieders willen dat de familie een aandeel in de winkels behoudt, maar die wil dat zelf niet en verkiest in plaats daarvan de koper een fors bedrag toe te geven. Blokker maakt nog altijd verlies, zegt de woordvoerder. “Maar we zijn met een driejarenplan bezig en het gat al veel beter dan in 2017.”

De familie Blokker liet in november weten een nieuwe eigenaar te zoeken voor zijn winkelketen. Daarmee komt er na meer dan 120 jaar een einde aan Blokker als familiebedrijf. Moederconcern Blokker Holding besloot in 2017 al alle overige winkelformules van de hand te doen. Naast Blokker is alleen Big Bazar nog niet verkocht.


 

Reacties 4


Seb Strijker 15 feb, 09:25

Koornstra in 3, 2,1...


Frits Vries 15 feb, 10:06

En volhouden dat het beter gaat dan voorheen met blokker.
Ja met Dreft en ariel kun je de oorlog winnen.


ikke weet het 15 feb, 11:40

KARMA IS A BITCH ........

Heeft Blokker eerst niet de zelfstandige huishoudzaken de nek omgedraaid ?
En toen Blokker de baas was in Nederland gingen de prijzen omhoog.
Wat komt erbij ?? de Action, die het weer goedkoop maakt ( ook de kwaliteit en veiligheid ).
En Blokker blijft maar in de goedkope troep hangen voor te hoge prijzen.
Wanneer de Blokker om zou vallen, dan gaan ook bij de Action de prijzen weer omhoog, wat zicht nu al voordoet.


Ron Wessels 20 feb, 10:35

Een koper die bereid is te investeren en 250 miljoen meekrijgt. Ik voorzie een private equity partij die straks Blokker tot z'n nek toe in de schulden heeft zitten en bij achterblijvende omzetten in grote problemen gaat komen. Dit kan toch alleen maar fout aflopen?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!