Mode-icoon Karl Lagerfeld overleden

Mode-icoon Karl Lagerfeld overleden

Karl Lagerfeld is dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden in Parijs. Dat is bekendgemaakt door het Franse modehuis Chanel, waar hij meer dan dertig jaar creatief directeur was.

Lagerfeld was een van ’s werelds bekendste modeontwerpers. Behalve voor Chanel ontwierp hij ook collecties voor modehuis Fendi en zijn eigen gelijknamige label. Virginie Viard, de directeur van de ontwerpstudio en met wie Lagerfeld ruim dertig jaar samenwerkte, neemt de creatieve leiding over bij Chanel.

“Dankzij zijn creatieve genialiteit, vrijgevigheid en uitzonderlijke intuïtie was Karl Lagerfeld zijn tijd vooruit, wat heeft bijgedragen aan het succes van Chanel over de hele wereld”, zegt ceo Alain Wertheimer in een statement. “Vandaag ben ik niet alleen een vriend verloren, maar zijn we allemaal een buitengewoon creatieve geest verloren die begin jaren tachtig carte blanche kreeg om het merk opnieuw uit te vinden.”

Lagerfeld was al enkele weken ziek en miste al enkele belangrijke modeshows van Chanel. Hij zou maandag met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht, waar hij dinsdagochtend is overleden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!