Payless sluit deuren van Amerikaanse winkels

De Amerikaanse schoenenverkoper Payless heeft opnieuw faillissementsbescherming aangevraagd. De komende tijd worden ruim 2500 winkels gesloten en ook de webshop wordt uit de lucht gehaald, meldt The New York Times.

De maatregel geldt niet voor franchisevestigingen en voor de filialen in Latijns-Amerika. Het gaat om winkels in de Verenigde Staten, inclusief die op Puerto Rico. De schoenenverkoper geeft aan dat sommige filialen open blijven tot het einde van maart en de meerderheid tot mei.

Het sluiten van de winkels komt niet geheel onverwacht. Twee jaar geleden ontsnapte Payless aan faillissement en drong als onderdeel van een reorganisatie het aantal winkels terug van ongeveer 4400 naar 2500. 

Payless richt zich op het segment betaalbare vrouwenschoenen. De schoenenkoper bezweek al een tijdje onder de groei van online winkelen en had daarnaast moeite zijn winkels aantrekkelijk te houden. Ook hadden sommige winkels hadden last van de kwakkelende winkelcentra waar ze in gevestigd waren.

In december vorig jaar stuntte de schoenenverkoper nog met het openen van een ‘nepwinkel’ in Los Angeles onder de naam Palessi. Hier werden de schoenen die normaal in de winkel liggen voor een paar tientjes verkocht voor bedragen tussen de tweehonderd en zeshonderd dollar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!