Blokker Holding moet mogelijk miljoenen betalen als Intertoys omvalt. De voormalige eigenaar van de speelgoedketen garandeert de verhuurders dat de huren tot het einde van de huurcontracten worden betaald, bevestigt een woordvoerder tegenover De Financiële Telegraaf.

Intertoys werd ruim een jaar geleden verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Alteri. Daarbij is een garantie afgegeven voor de betaling van de huren van winkelpanden die bij derden worden gehuurd. Volgens ingewijden gaat het om een bedrag van zo’n zeven miljoen euro dat Blokker Holding moet betalen als Intertoys failliet gaat.

Intertoys vroeg vorige week uitstel van betaling aan, maar het is nog onduidelijk wat daar de gevolgen van zijn. Twee bewindvoerders werken samen met het management de details van de hervormingen uit. Topman Roland Armbruster heeft al aangegeven ‘veel winkels te willen overhouden’.

Vorige week werd al bekend dat de familie Blokker de koper van de gelijknamige winkelketen een ‘substantieel bedrag’ wil meegeven. Er wordt met een twaalftal private equity-partijen gesproken over een overname.