Modeketen American Eagle komt naar Nederland

Modeketen American Eagle komt naar Nederland

American Eagle opent in de komende drie jaar meerdere fysieke winkels in Europa. Ook Nederland maakt onderdeel uit van de expansiestrategie van de Amerikaanse modeketen.

American Eagle heeft een meerjarige licentieovereenkomst gesloten met AEO EU, dat onder leiding staat van Sunil Shah. Zijn team bouwde eerder al merken als Pepe Jeans, Tommy Hilfiger, Guess, Esprit en Skechers uit in Europa via een ‘multichannel distributienetwerk’. Zij gaan nu zowel American Eagle als Aerie op de Europese markt introduceren.

De eerste winkels van American Eagle openen nog deze zomer in Ierland, waarna een Europese webwinkel wordt geopend ter ondersteuning van een driejarige expansiestrategie. Behalve in Nederland worden daarbij fysieke winkels geopend in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

American Eagle telt momenteel meer dan duizend winkels in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, China en Hongkong. Het aanbod van de retailer bestaat uit kleding, accessoires en persoonlijke verzorgingsproducten ‘tegen betaalbare prijzen’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!