Intertoys failliet, Bart Smit bijna verkocht

Intertoys failliet, Bart Smit bijna verkocht

De bewindvoerders van Intertoys hebben donderdag het faillissement aangevraagd voor Intertoys. Daarbij gaat het om de Nederlandse activiteiten, waarvoor vorige week al uitstel van betaling werd verkregen.

De winkels van Intertoys blijven voorlopig geopend. De curatoren zijn met diverse partijen in gesprek om de activiteiten geheel of gedeeltelijk door te starten. In totaal gaat het om 286 Nederlandse winkels, twee distributiecentra en het servicekantoor in Amsterdam. 

De winkels van ruim honderd franchisenemers in Nederland vallen buiten het faillissement. Hetzelfde geldt voor de Belgische activiteiten. Intertoys voert vergevorderde gesprekken over de verkoop van de speelgoedwinkels van Bart Smit bij onze zuiderburen. De verkoop wordt naar verwachting op korte termijn afgerond. In Nederland zijn bijna alle vestigingen van Bart Smit in een eerder stadium al omgebouwd naar Intertoys.

Maatregelen
Het speelgoedconcern werd ruim een jaar terug door Blokker Holding verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Sinsdien is ‘een breed scala aan investeringen en initiatieven opgezet’ om de prestaties van Intertoys te verbeteren. Daarbij ging het onder meer om het aanstellen van een nieuw en ervaren management, het lanceren van een nieuw IT-platform, webwinkel en leveranciersvoorwaarden, het opschonen van oude voorraden en het optimaliseren van de supplychain.

Deze maatregelen hebben een faillissement niet kunnen afwenden. De retailer heeft naar eigen zeggen last van de aanhoudende druk op de gehele detailhandel, de toenemende onlineverkopen en de concurrentie van discounters van buiten de traditionele speelgoedbranche.

Reacties 6


George Klopman 21 feb, 13:20

De franchisehouders zie ik wel overleven. De rest kan zo de prullenbak in. Zo'n faillissement laat diepe sporen na. Kopie van de Free Record Shop.


ikke weet het 21 feb, 14:42

Zie hier zomaar een mooie kans voor Bob Ultee, kent u hem nog ??


Frits Vries 21 feb, 14:43

Oud verdien model maakt plaats voor 2.0
Er volgen nog veel meer ketens die het oude verdien model hanteren.
Boontje komt om z'n loontje.
S6


Hanky Panky 21 feb, 17:51

Het was dan ook een puinhoop bij intertoys. En de webshop was al niet veel beter. Ik hoop voor de mogelijke kopers van blokker dat ze iets verder kijken dan hun neus lang is voor geld de steken in het volgende faillissement.


wim pilkes 22 feb, 10:32

Verkoop de winkels aan de franchisenemers
magazijn en distributie en webshop doorstarten bij nieuwe eigenaar die de franchise nemers toelevert

Winst en profits webshop verdelen over franchisenemers
eventueel decentrale distributie via de franchisenemers
enige model wat nog overlevingskansen biedt er is lokaal toezicht op de kosten en inzet van personeeel

wim pilkes bedrijfsreorganisaties


Arul Elangovan 25 feb, 11:07

Een paar weken geleden was ik met mijn kinderen bij de Intertoys in Hoog Catherijne. Krappe looproutes, je verliest snel een kind uit het oog, kinderen mogen niet spelen met het speelgoed. Kortom, stress voor de ouders en teleurgestelde kinderen. Dat is in schraal contrast met wat ik in Hamleys heb gezien in London, een winkel vol belevenis en plezier.

Het winkelconcept van een volgepropt magazijn, waar je met keuzestress doorheen moet lopen als consument heeft geen bestaansrecht meer. Of dat om supermarkten of speelgoedzaken gaat, maakt niet zoveel uit. Wie vind het leuk om bij een supermarkt binnen te lopen? Ook geen speelhoek en geen tafels om even een broodje & koffie te drinken. Daarvoor moet je de winkel uit.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!