'Alteri kan winst maken op Intertoys, Blokker verliest hoogstens tonnen'

'Alteri kan winst maken op Intertoys, Blokker verliest hoogstens tonnen'

De Britse investeerder Alteri staat vooraan in de rij met schuldeisers van het failliete Intertoys. De eigenaar bezit de pandrechten op de voorraden speelgoed, die een inkoopwaarde van naar verluidt tientallen miljoenen vertegenwoordigen. Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van meerdere bronnen.

Alteri, dat eind 2017 tien miljoen euro betaalde voor de overname van Intertoys, kan zo toch winst maken op de speelgoedketen. De investeringsmaatschappij zegt ‘alles gedaan’ te hebben om Intertoys levensvatbaar te maken, maar dat vorige eigenaar Blokker Holding de formule ‘tien jaar lang heeft verwaarloosd’.

Verder zegt Alteri dat de onlineomzet is geschaad, doordat Blokker Holding afgelopen juni de stekker uit Nextail trok. Die innovatietak hield de webshop van Intertoys in de lucht. Alteri moest daardoor snel een eigen webwinkel optuigen.

Enkele tonnen
Blokker Holding bestrijdt de lezing van Alteri. Zo was er geen sprake van verwaarlozing, stelt ceo Michiel Witteveen. Bovendien zou de Britse investeerder het aanbod om het webshopcontract te verlengen hebben afgeslagen, omdat het bedrijf zelf een webwinkel wilde bouwen. “Dan moet Alteri niet de schuld bij een ander leggen”, aldus Witteveen.

Eerder deze week werd bekend dat Blokker Holding garant staat voor de huur van de Intertoys-winkels die bij derden worden gehuurd. De Financiële Telegraaf meldde daarbij op basis van ingewijden dat het om een bedrag van zo’n zeven miljoen euro zou gaan. Dat klopt niet, stelt een woordvoerder van het retailconcern. “De schade van het Intertoys-faillissement zal voor Blokker hoogstens enkele tonnen bedragen.”

Reacties 10


Jan Van Rossem 22 feb, 11:13

Neem het maar over Meneer ALTERI ik weet dat het dan in goede handen komt ,Deze firma is heel bekend en doet het goed op de markt van Europa.


ikke weet het 22 feb, 11:58

Zou zeggen, Alteri een goede deal gemaakt, gekocht voor 10 miljoen met voor enkele tientallen miljoenen voorraad, voor de feestmaanden uitverkocht, ik zou zeggen KASSA ......


Japie Jansen 22 feb, 12:01

Hahaha... alteri heeft achter de rug van Blokker zelf een nieuwe webshop neergezet en zelf de marketplace uitgezet... slimme zet Alteri!


Fred M 22 feb, 18:21

Het mag dan door anderen als "slim" betiteld worden, maar uiteindelijk is het natuurlijk gewoon schandalig wat Alteri hier doet. En dat over de ruggen van duizenden medewerkers!


Jan Lul 22 feb, 22:51

Blokker belazerd toch ook hun personeel en ook nog achter de rug van de vakbonden .alertie is in staat om ook het personeel over te nemen. hè Blokker een schijntje wat jullie het personeel betalen Blokker fam denk alleen ikke ikke en het personeel kan stikken.


Johanna Van der Velden 23 feb, 23:11

Het is echt te erg voor woorden. Snap werkelijk niet dat dit mag in Nederland, maar wacht.. eigenlijk verbaast het me niet...


Wim van Esch 24 feb, 10:31

Alteri is zo goed in de ogen van van Rossum dat er al meer dan vier bedrijven failliet zijn en de witte boorden aan de borrel met bitterballen zitten terwijl klanten op dit m moment het winkelpersoneel wat de brokken op mag ruimen onbeschoft behandeld worden. Van Rossum je werkt zeker voor die schoften van Alteri..


Wim van Esch 24 feb, 10:32

Alteri heeft al meerdere bedrijven naar de bliksem geholpen.


Onno Westerman 5 mrt, 06:29

we schrijven 5 maart en nog steeds weten we niet hoe het verder zal lopen. DC's en winkels weten nog van niets wat betreft een evt doorstart of behoud van ( hoeveel?) banen. O.W medewerker DC itoys W.veen


sidney naarden 9 mei, 22:30

Hoe kan ik in contact komen met dhr. Alteri

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!