Maxi Toys koopt en verbouwt Bart Smit

Maxi Toys is de nieuwe eigenaar van speelgoedketen Bart Smit. De Belgische activiteiten worden overgenomen van het Nederlandse Intertoys, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Zowel Maxi Toys als Bart Smit en Intertoys maakten tot ruim een jaar geleden nog onderdeel uit van Blokker Holding. Waar de Nederlandse formules in handen kwamen van het Britse Alteri, werden de circa 170 vestigingen van Maxi Toys begin dit jaar gekocht door de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan.

Bart Smit startte vorig jaar met een winkelsluitingsplan en heeft momenteel nog 39 winkels over in België. Die liggen voor het grootste deel in regio’s waar zijn nieuwe eigenaar nog niet actief is en worden allemaal omgebouwd naar Maxi Toys. “Dankzij deze overname kunnen wij met Maxi Toys in België een nationale dekking realiseren en op alle vlakken even performant worden, in Vlaanderen, Wallonië en Brussel”, aldus ceo Alain Hellebaut.

De circa tweehonderd medewerkers van Bart Smit verhuizen mee naar Maxi Toys, waar al zo’n 1100 mensen werken. Maxi Toys heeft behalve in België winkels in Frankrijk, Zwitserland en Luxemburg. Daarnaast zijn er franchisewinkels in Roemenië, Marokko en Turkije. De Portugese eigenaar zou ook in de race zijn om een doorstart voor Intertoys te realiseren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!