Franchisenemers onder de vier gegadigden voor Intertoys

Franchisenemers onder de vier gegadigden voor Intertoys

Vier partijen zijn geïnteresseerd in het realiseren van een doorstart voor Intertoys. De ruim honderd franchisenemers is één van die partijen, bevestigt curator Joris Lensink na berichtgeving van De Financiële Telegraaf.

De franchisenemers zouden financiële steun hebben van een aantal bekende ondernemers. Ook wordt er gepraat met de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan, die begin dit jaar Maxi Toys en vorige week de Belgische winkels van Bart Smit kocht. 

De franchisenemers zouden 120 tot 130 vestigingen van het failliete Intertoys willen overnemen. Ze mikken op een ‘duurzaam ondernemersverhaal, vergelijkbaar met HEMA’, aldus een anonieme bron. “Rust en continuïteit is belangrijk.” Welke andere drie partijen geïnteresseerd zijn in Intertoys is niet bekend.

Cadeaubonnen
De winkels van Intertoys blijven in afwachting van een doorstart geopend. Klanten konden tot afgelopen zondag hun cadeaubonnen inleveren, wat voor chaotische taferelen zorgde. Voor het weekend waren er nog voor zo’n één miljoen euro aan cadeaukaarten in omloop.

Zaterdag kampte de speelgoedketen met een overbelast systeem, waardoor de cadeaukaarten niet verwerkt konden worden. Verspreid door het land vonden verschillende incidenten plaats in de speelgoedwinkels. In Amstelveen werd de winkel ’s middag gesloten, nadat personeel in het gezicht zou zijn gespuugd. 

Reacties

Er is 1 medicijn voor Inter Toys,
1) alle zwakkere winkels afstoten.
2) de juiste vestigingen open houden.
Deze winkels een echte beleving laten zijn.
3) de beste online Inter Toys webshop ontwikkelen.
4). Punt twee en drie naadloos op elkaar laten aansluiten.
Het merk Inter Toys laten exeleren.
Als 1 van deze punten niet goed uitgevoerd gaan worden, is het beter nu te stoppen.
Dan verlies je het minst.
Veel succes Henny van Veen

Geplaatst door Henny Van Veem op 25 februari 2019 om 13:40

Iets met een open deur @Henny?

Geplaatst door Richard Klomp op 26 februari 2019 om 08:31

Laatste nieuws

RetailTrends