Hudson’s Bay schrapt woonketen en 'rationaliseert' Saks Off 5th

Hudson’s Bay schrapt woonketen en 'rationaliseert' Saks Off 5th

Hudson’s Bay Company neemt afscheid van tientallen vestigingen in de Verenigde Staten en Canada. Alle 37 vestigingen van Home Outfitters gaan dicht, evenals twintig winkels van Saks Off 5th.

Home Outfitters is een woonwinkelketen in Canada, die eind vorige eeuw werd opgericht. De afgelopen jaren werden al tientallen vestigingen gesloten en nog dit jaar zullen ook de laatste winkels sluiten.

Het Canadese warenhuisconcern laat daarnaast weten het winkelnetwerk van Saks Off 5th te rationaliseren. In totaal worden 133 vestigingen onder de loep genomen, waarvan er naar schatting twintig moeten sluiten.

Stroomlijnen
Eerder nam Hudson’s Bay Company al afscheid van flashsalesite Gilt, werden winkels van Lord & Taylor gesloten en werd voor de Europese warenhuizen een fusiepartner gevonden in Signa Holding. “Een verdere stroomlijning van onze winkelportefeuille maakt een nog grotere focus mogelijk op onze activiteiten met de sterkste groeimogelijkheden”, aldus topvrouw Helena Foulkes.

De sluitingen hebben naar verwachting een ‘enigszins gunstig’ effect op de aangepaste ebitda van Hudson’s Bay Company. Die was in het derde kwartaal nog 39 miljoen dollar negatief.

Reacties

nou....succes ermee

Geplaatst door J.A. Vos op 25 februari 2019 om 15:52

Laatste nieuws

RetailTrends