Primark opent bijna in Utrecht, heeft het lastig in Duitsland

Primark opent bijna in Utrecht, heeft het lastig in Duitsland

Primark heeft de opening van zijn Utrechtse winkel gepland voor ergens in de komende drie maanden. Dat laat moederbedrijf Associated British Foods weten bij een financiële update. De modezaak komt in winkelcentrum Hoog Catharijne.

De omzet van Primark ligt halverwege het boekjaar, dat tot halverwege september loopt, vier procent boven die van een jaar eerder. De groei is te danken aan de opening van nieuwe winkels. De like-for-like omzet liep met twee procent terug.

In de eurozone liep de like-for-like omzet zelfs met drie procent terug. In Spanje, Frankrijk, Italië en België was sprake van een groei, maar vooral in Duitsland heeft de kledingketen het lastig. Daar is het management versterkt en wordt de verkoopruimte in een klein aantal vestiging teruggebracht om de kosten te drukken.

Winst
Primark spreekt verder van een veel hogere marge in het eerste halfjaar, waardoor de winst hoger ligt dan een jaar eerder. Daarnaast zijn de eerste verkopen van de lente- en zomercollectie bemoedigend. 

Dit jaar wordt nog eens ruim tachtigduizend vierkante meter toegevoegd aan het winkelnetwerk, waarvan iets minder dan de helft in het komende kwartaal. Behalve in Utrecht vestigt Primark zich in onder meer Brussel, Bordeaux en Wuppertal. Verder staan de eerste winkels voor Slovenië, Polen en Tsjechië op de planning.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!