De Britse investeringsmaatschappij Alteri nam alle aandelen in Intertoys in 2017 voor één euro over van Blokker Holding. Daarnaast waren er twee potentiële nabetalingen, maar die hebben nooit plaatsgevonden. Dat bevestigt een woordvoerder van Alteri, Intertoys en de curatoren tegenover Quote.

Alteri werd eind 2017 eigenaar van Intertoys, waarbij twee zogenoemde ‘earn-outs’ werden afgesproken. De eerste zou worden berekend op basis van de ebitda van Intertoys over dat jaar. Ook zou Blokker nog geld kunnen verdienen als de investeringsmaatschappij Intertoys met winst zou verkopen.

Verder blijkt dat Alteri ruim zestien miljoen ter beschikking stelde om de speelgoedketen erbovenop te helpen. Dat bedrag was volgens de zegsman echter onderdeel van een grotere herfinanciering bij de aankoop, met een totale kredietfaciliteit van 68 miljoen euro.

Intertoys werd vorige week failliet verklaard. Het FD meldde al dat de Britse investeerder vooraan staat in de rij met schuldeisers. Alteri bezit de pandrechten op de voorraden speelgoed, die een inkoopwaarde van naar verluidt tientallen miljoenen vertegenwoordigen. Daarbij werd nog gemeld dat Alteri tien miljoen euro voor Intertoys zou hebben betaald.