'Intertoys maakt deze week een doorstart'

'Intertoys maakt deze week een doorstart'

De failliete speelgoedketen Intertoys krijgt deze week een nieuwe eigenaar. Er liggen nu vier ‘serieuze biedingen’ op tafel van ‘strategische partners’, zegt een woordvoerder tegenover het AD.

Eerder werd al bekend dat de honderd franchisenemers in de race zijn voor een doorstart. Zij zouden een groep kapitaalkrachtige ondernemers uit de omgeving van onder meer Rotterdam bereid hebben gevonden om een lening te verstrekken.

Daarnaast is de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan een gegadigde, na eerder al Maxi Toys en Bart Smit over te hebben genomen. De andere twee partijen zouden ook investeringsmaatschappijen zijn, maar dat wordt niet bevestigd. 

Cadeaubonnen
Intertoys ging vorige week failliet onder de vleugels van de Britse investeerder Alteri. Consumenten hadden nog tot afgelopen zondag om hun cadeaubonnen te verzilveren. In totaal stond er nog voor zo’n miljoen euro aan tegoed uit. 

Het merendeel van de bonnen is volgens de zegsman inmiddels ingeleverd, ondanks de extreme drukte en een overbelast systeem. Precieze cijfers over hoeveel bonnen er zijn ingeleverd, heeft hij niet.

RetailTrends