Blokker verwacht voor de zomer een akkoord te bereiken over de verkoop van de winkelketen. De lijst met twaalf gegadigden is inmiddels teruggebracht tot vijf ‘serieuze’ kandidaten, zegt topman Michiel Witteveen tegenover NRC

De verkoop bevindt zich nog in een verkennende fase. Welke partijen geïnteresseerd zijn, is niet bekend. Het zou alleen gaan om ‘turnaroundspecialisten’, investeringsmaatschappijen die gewend zijn hard te saneren.

Een faillissement zoals bij Intertoys is voor de familie Blokker onaanvaardbaar, zegt Witteveen. “Ik huiver bij dat woord.” Het mislukken van het verkoopproces noemt hij dan ook ‘geen optie’.

Eerder deze maand werd bekend dat de familie de koper van Blokker een ‘substantieel bedrag’ wil meegeven. Het bedrag van 250 miljoen euro dat door De Financiële Telegraaf wordt genoemd, klopt volgens de retailer niet. De bruidsschat is nodig om belangstelling te wekken en volgens Witteveen voor de familie ook een manier om te zorgen dat ‘hun personeel goed terechtkomt’. 

De familie wil een grotere bruidsschat meegeven als een koper meer belooft. Verder lijkt het aannemelijk dat de schuld die het Blokker-concern bij de familie heeft wordt weggestreept. Over de voorwaarden van de financiële steun wordt nu onderhandeld.