Scotch & Soda wint alsnog rechtszaak om merkrecht

Scotch & Soda wint alsnog rechtszaak om merkrecht

Scotch & Soda heeft in hoger beroep alsnog een rechtszaak gewonnen om het gebruik van het woord Shrunk. Kledingmerk My Brand mag geen items meer verkopen waar dat teken op staat afgebeeld, zo blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam.

Scotch & Soda merkte vier jaar geleden al op dat er truien met de tekst Shrunk werden verkocht in de winkels van My Brand in Den Haag en Amsterdam. Hoewel het bedrijf beloofde de trui niet meer te verkopen, werd die een halfjaar later opnieuw in het filiaal in de Kalverstraat aangetroffen.

Een eerste gang naar de rechter leverde voor Scotch & Soda niets op. Doordat My Brand de sweater in december 2017 opnieuw verkocht – dit keer in de uitverkoop – stond het Nederlandse modemerk sterker. Inmiddels stond namelijk niet alleen de combinatie Scotch Shrunk geregistreerd, maar ook het woordmerk Shrunk zelf.

Daarom is volgens het hof nu wel inbreuk gemaakt op het merkrecht van Scotch & Soda. ‘Vast staat dat het gaat om exact hetzelfde woord, toegepast op de borst van een jongenssweater. Ook Scotch & Soda gebruikt haar woordmerk zo. Dat betekent dat bij het relevante publiek verwarring te duchten is’, staat te lezen in de uitspraak.

My Brand wordt door het gerechtshof opgedragen de bewuste voorraad te vernietigen. Gaat het bedrijf nog een keer in de fout, staat daar een dwangsom van tienduizend euro per dag of vijfhonderd euro per trui tegenover.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends