‘Bierverbod voor jongeren’

De leeftijdsgrens voor de verkoop van bier, wijn en mixdrankjes wordt, als het aan minister Hoogervorst ligt, opgetrokken van 16 naar 18 jaar. In het voorstel van de minister van Volksgezondheid staat verder dat bij overtreding niet alleen de verkoper, maar ook de te jonge koper in aanmerking moet komen voor een boete.
Minister Hoogervorst geeft hiermee een alarmsignaal af met betrekking tot de alcoholconsumptie onder jongeren. Specialisten voorspellen een ‘alcoholramp’ waarvan de volledige omvang pas over tien tot vijftien jaar te zien zal zijn. Hoogervorst pleit er verder voor dat breezers en andere mixdrankjes voortaan alleen nog bij de slijter te koop zijn.

Koninklijke Horeca Nederland steunt de strafbaarstelling van jonge kopers van alcohol maar is tegen de verhoging van de leeftijdsgrens. Het CBL laat ook weten meer heil te zien in de strafbaarstelling dan het beperken van het assortiment. De verhoging van de leeftijdsgrens van 16 naar 18 jaar wijst het CBL van de hand. Er is volgens het CBL totaal geen maatschappelijk draagvlak voor deze maatregel. Het plan van Hoogervorst om breezers en andere mixdrankjes uit de schappen van de supermarkt te halen, is volgens het CBL ‘pure symboolwetgeving’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!