Zalando eindigt jaar met groeispurt en 51,2 miljoen winst

Zalando eindigt jaar met groeispurt en 51,2 miljoen winst

Zalando heeft zijn omzet in het vierde kwartaal met 24,6 procent zien oplopen naar 1,7 miljard euro. Over heel 2018 kwam de omzet uit op 5,4 miljard euro, wat een groei van twintig procent betekent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarcijfers die de Duitse modeverkoper donderdag bekend heeft gemaakt.

In het derde kwartaal was Zalando nog ontevreden over de groei, van ‘slechts’ 11,7 procent. Nu spreekt co-ceo Rubin Ritter over een sterk einde van het jaar. “Onze prestaties in het vierde kwartaal geven ons het vertrouwen dat onze groeiplannen voor de lange termijn op schema liggen.”

Zalando verwacht dit jaar opnieuw tussen de twintig en 25 procent te groeien. Daarbij focust de etailer zich op een verdere uitrol van zijn platformstrategie. In 2023/2024 wil Zalando goed zijn voor een omzet van twintig miljard euro. Vorig jaar werd er al voor 6,6 miljard euro via het platform verhandeld.

Onderaan de streep hield Zalando vorig jaar een bedrag van 51,2 miljoen euro over. Dat is ongeveer de helft minder dan een jaar eerder. Ook de aangepaste ebit liep terug van 215,1 naar 173,4 miljoen euro. Dit jaar denkt het bedrijf zijn winstgevendheid te vergroten naar een aangepaste ebit van 175 tot 225 miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends