Restanten van MyCom overgenomen door ICT-specialist

Max ICT, aanbieder van ICT-hardware, heeft het failliete MyCom overgenomen. Er is vijftienduizend euro betaald voor de voorraad die na de faillissementsverkoop nog in de zeven winkels lag. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Cees Klomp.

MyCom werd ruim een maand geleden failliet verklaard, nadat de helft van de veertien winkels al waren gesloten. De formule werd een jaar eerder nog door Zweedse investeerders gekocht, die er nieuw leven in probeerden te blazen door een nieuw platform in de markt te zetten. De omzet bleef echter achter en de activiteiten waren verlieslatend.

Het gros van de winkelvoorraad werd verkocht in een faillissementsuitverkoop van vier dagen. De restanten zijn samen met de inventaris verkocht aan Max ICT, dat de overname ‘een logische stap’ noemt. Zo zou de koper dezelfde ‘diepgaande kennis en kunde in huis hebben waar MyCom groot mee is geworden’.

Max ICT is van plan ‘om de rijke historie van MyCom in ere te houden in de online wereld’. Het bedrijf verkoopt voornamelijk online aan zakelijke klanten en consumenten en heeft één fysieke winkel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!