Loonbod de Bijenkorf weggestemd, nieuwe acties dreigen

Loonbod de Bijenkorf weggestemd, nieuwe acties dreigen

Het eindbod van de Bijenkorf voor een nieuwe cao voor zijn winkelpersoneel is definitief afgewezen. Vakbond FNV gaat opnieuw om tafel met de warenhuisketen en dreigt ook met nieuwe acties.

Leden van de vakbond konden vanaf medio februari stemmen over het nieuwe loonbod. Daarin bood de Bijenkorf een loonsverhoging van 1,5 procent voor alle medewerkers over een periode van twee jaar. Voor werknemers die goed presteren, wordt een extra loonstijging in het vooruitzicht gesteld. Tachtig procent van de FNV-leden heeft het voorstel verworpen. De vakbond zelf liet eerder al weten het finale loonbod te mager te vinden. 

FNV spreekt donderdag opnieuw met de directie van de Bijenkorf. Intussen beraadt de vakbond zich op nieuwe acties, zo staat te lezen in een nieuwsbrief aan de werknemers. In december voerde winkelpersoneel ook al een protestactie, onder meer met een videoboodschap. Zij willen een loonsverhoging van 3,5 procent voor alle medewerkers. 

De Bijenkorf wil nog niet reageren op de nieuwe actiedreiging. De bonden hebben hun beslissing nog niet aan de retailer kenbaar gemaakt, zegt een woordvoerder in De Financiële Telegraaf. “We wachten daarop voor we iets gaan zeggen."
 

Reacties 3


T D 7 mrt, 13:25

Met dit soort acties is V&D ook de afgrond ingegaan! Met dank aan de FNV hoop woorden maar geen daden! Personeel ga toch akkoord met wat de Bijenkorf voorspelt aan jullie!


Reinder Koornstra 7 mrt, 13:36

Haha, V&D had niets of niemand nodig om de afgrond in te gaan. Dat konden ze best op eigen kracht.
Maar 1,5% over twee jaar is natuurlijk niks....


Joey Versteegh 7 mrt, 14:12

Het loonbod is sowieso al 1,5% hoger dan al het andere winkelpersoneel in kleding/schoenenwinkels dat boven het minimumloon verdient; dat krijgt tot 31-12-2020 0% (net als de X afgelopen jaren). En salarissen bij de Bijenkorf liggen sowieso al hoger dan in deze winkels.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!