Intertoys start door, bijna honderd winkels op slot

Intertoys start door, bijna honderd winkels op slot

Speelgoedketen Intertoys maakt een doorstart onder de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan. De nieuwe eigenaar heeft de intentie om zo’n 220 winkels te behouden.

Het exacte aantal winkels dat een doorstart maakt, wordt in de komende weken duidelijk. Dat is onder meer afhankelijk van afspraken met pandverhuurders en franchisenemers, die Green Swan ook bij de doorstart wil betrekken. Zij krijgen volgens de Portugezen de gelegenheid hun aantal winkels uit te breiden. Momenteel zijn de zelfstandige ondernemers goed voor zo’n honderd vestigingen, tegenover 286 eigen filialen van Intertoys.

Zeker 91 winkels zullen uiterlijk half mei sluiten. In die vestigingen start komend weekend een uitverkoop. Een lijst met de speelgoedwinkels die dichtgaan, verschijnt zaterdag op de website van Intertoys. 

Onder de nieuwe eigenaar kunnen duizend tot vijftienhonderd van de 3100 medewerkers hun baan behouden. Green Swan zegt met zijn ‘innovatieve aanpak’ en expertise om ‘winkels en online aanwezigheid te stroomlijnen’ de reductie van het aantal fysieke winkels te compenseren.

De overname door Green Swan hing al een tijdje in de lucht. Eerder nam de Portugese investeerder al de Belgische winkels van Maxi Toys en Bart Smit en de winkels van Toys’R’Us in Spanje en Portugal over.

Lees op RetailTrends meer over de nieuwe eigenaar van Intertoys.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!