Aldi en Lidl botsen in de VS

Aldi en Lidl botsen in de VS

Aldi heeft in de Verenigde Staten een rechtszaak aangespannen tegen zijn grote concurrent Lidl. De aanleiding is de overstap van twee werknemers van Aldi naar Lidl. De eerstgenoemde discounter verdenkt zijn voormalige werknemers ervan informatie te hebben gelekt bij de concurrent over zijn expansie- en vastgoedplannen, meldt Charlotte Business Journal.

Aldi kondigde in 2017 een groot renovatie- en expansieplan in de Verenigde Staten aan ter waarde van 5,3 miljard dollar. Uitbreidingsplannen van Lidl zouden nu deels gebaseerd zijn op die van zijn concurrent. Aldi benadrukt in zijn aanklacht echter dat er geen enkele informatie is gedeeld over de plannen, behalve met medewerkers die bij de plannen betrokken zijn.

Eén van de medewerkers die in de aanklacht wordt genoemd, is Bruna Maraccini. Zij stopte vorig jaar na elf jaar bij Aldi en trad een paar maanden later aan als vastgoeddirecteur bij Lidl. Volgens Aldi hield Maraccini zich niet aan de ‘geheimhouding’ die ze beloofde in ruil voor een opstappremie en ook niet aan het niet-concurrentiebeding voor een periode van negen maanden.

De twee Duitse discounters concurreren al langere tijd met elkaar in de Verenigde Staten. Aldi heeft een voorsprong met meer dan achttienhonderd winkels in 35 verschillende staten en zegt zijn snelle groei te willen doorzetten. Lidl heeft daarentegen de afgelopen maanden veel terrein geboekt. Zo nam het bedrijf in november 27 winkels over van Best Market in New York en New Yersey.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!