Intertoys sluit nog eens meer dan zestig winkels

Intertoys sluit nog eens meer dan zestig winkels

Intertoys sluit tot eind mei de deuren van in totaal zo’n 160 filialen. De retailer heeft nog eens 62 winkels toegevoegd aan de eerder gepubliceerde lijst met winkels die op slot gaan.

Intertoys laat weten met in totaal zo’n 230 winkels door te willen. Van de 286 eigen filialen houdt eigenaar Green Swan er zo’n 120 open. Daarnaast rekent de Portugese investeerder erop alle honderd franchisevestigingen te behouden. Ook hoopt Green Swan dat zelfstandige ondernemers nog enkele van de eigen vestigingen overnemen. 

Intertoys heeft onder meer winkelsluitingen op toplocaties in grote steden aangekondigd. Zo verdwijnt de speelgoedketen uit de Amsterdamse Kalverstraat en gaat ook het filiaal in de Lange Viestraat in Utrecht op slot. Ook verdwijnen er zeven vestigingen in Rotterdam. In alle te sluiten vestigingen wordt tot eind mei een uitverkoop gehouden. 

Green Swan maakte een week terug de eerste reeks winkelsluitingen bekend. Duizend tot vijftienhonderd medewerkers kunnen hun baan behouden, ongeveer de helft van het totaal. De nieuwe eigenaar van Intertoys heeft plannen om de overblijvende vestigingen onder meer uit te rusten met escaperooms en gameruimtes. 
 

Reacties 1


Frits Vries 14 mrt, 15:34

Dus van 286 winkels hou je er 120 open plus evt franchisewinkel.
Wat is dit voor een curator geweest?
Voor n habbekrats verkocht en zelf heel veel uren schrijven.
Terwijl intertoys nu helemaal dood is

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!