Detailhandel boekt kleine twee procent groei in januari

Detailhandel boekt kleine twee procent groei in januari

De Nederlandse detailhandel heeft in januari 1,6 procent meer omgezet dan het jaar ervoor. Het verkoopvolume lag 0,8 procent hoger, meldt het CBS.

De groei in omzet komt niet uit de non-foodsector. Daar lag de omzet 0,1 procent lager dan vorig jaar. Het verkoopvolume kromp in deze sector met 1,3 procent. Opvallend is de stijging in omzet bij de doe-het-zelf-, vloeren- en keukenwinkels met 6,2 procent, ten opzichte van de 2,4 procent omzetgroei in december 2018. Waar kledingwinkels nog een half procent groei in omzet realiseerden in december, is de sector in januari 2019 met vijf procent gekrompen.

Foodretailers groeiden in totaal met 1,5 procent. Supermarkten boekten 1,9 procent meer omzet, terwijl speciaalzaken een daling van 1,8 procent noteerden. 

De webwinkels met alleen online verkoop stegen met bijna twaalf procent ten opzichte van januari 2018. Multichannelers kregen er online zelfs 21,6 procent bij. 
 

Reacties 1


Niek Mares 15 mrt, 10:22

Met het oog op de laag-tarief BTW verhoging was het bericht duidelijker geweest als erbij vermeld staat of het omzet incl. of excl. BTW betreft. Dan zijn de omzetstijgingen ook beter te beoordelen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!