Kabinet doet beroep op bol.com om boeken antivaxxers

Kabinet doet beroep op bol.com om boeken antivaxxers

Staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vraagt bol.com om niet-wetenschappelijke boeken die pleiten tegen vaccineren op zijn minst uit de etalage te halen. Het kabinet probeert het belang van vaccineren duidelijk te maken. Dat bol.com deze boeken aanbiedt, draagt daar niet aan bij, stelt Blokhuis in het AD

Wanneer je op bol.com zoekt naar boeken over vaccineren zijn de eerste titels die je tegenkomt: ‘Vaccinaties doorgeprikt’, ‘Wat je niet verteld wordt over vaccinaties’ en ‘Leven zonder vaccinaties’, meldde de Volkskrant eerder. Blokhuis vindt dat bol.com zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid in deze discussie moet nemen en de boeken daar weg moet halen. 

Bol.com zegt alle boeken te verkopen met een uitzondering op boeken die volgens de wet niet verkocht mogen worden. Hoewel het bedrijf begrip heeft voor de discussie, wil het platform geen onderscheid maken in de boeken die ze aanbieden. 'We willen wel met de uitgeverijen in gesprek gaan over de manier waarop ze deze boeken op ons platform aanbieden', aldus bol.com.

Reacties

Hoewel ik begrijp dat het lastig is dat mensen hun keuzes baseren op bullshit, is het wel heel vreemd dat ze dan alleen deze boeken minder aandacht willen geven. Er zijn toch veel grotere issues en leugens. Er wordt heel veel bullshit verkocht en dat is al beginnen sinds mensen verhalen vertellen, al voordat mensen konden schrijven. De overheid is overigens vaak de grootste bron van bullshit en leugens (nieuwspagina's staan er elke dag weer vol mee, met name in verkiezingstijd is het allemaal manipulatie en propaganda wat de klok slaat). Overigens is fakenews op schrift al zo oud als de bijbel en de koran. Misschien zouden we eerst eens moeten beginnen met deze boeken minder te promoten. Dan kun je je daarna altijd nog druk maken om de kleinere leugens zoals deze ant-vaccinatieissues te gaan verbieden. De bijbel en koran vind ik veel heftiger leugens, manipulatie en propaganda.

Geplaatst door Dave W. op 18 maart 2019 om 10:32

Dave, helemaal eens!

Geplaatst door Leon Dorsey op 18 maart 2019 om 16:49

Hieruit blijkt dat de christelijke stromingen heel veel invloed hebben in onze politiek.
Kerk en staat zijn niet gescheiden.
Schande

Geplaatst door Frits Vries op 18 maart 2019 om 16:54

Laatste nieuws

RetailTrends