Intertoys-franchisers hebben gemengde gevoelens over plannen nieuwe eigenaar

Veel franchisenemers van Intertoys zijn verwachtingsvol over de plannen van Green Swan. Tegelijkertijd zijn er zorgen, onder meer over de verdeling van de online inkomsten, schrijft NRC op basis van gesprekken met meerdere ondernemers.

Green Swan kondigde onlangs aan te willen inzetten op meer beleving in de winkels, met onder meer escaperooms en 3D-printers. Ondernemers zijn deels enthousiast over de plannen, maar vrezen dat het ten koste gaat van het assortiment. Eerder verkleinde voormalig eigenaar Blokker Holding het aanbod al eens met dertig procent, omdat er ruimte werd vrijgemaakt om skateboards in de winkel te proberen. “Dan sla je in mijn ogen een beetje door”, zegt ondernemer Ton van de Meulengraaf.

Franchisenemers hopen verder op goede afspraken rond verkopen in de webwinkel, zeker nu Green Swan heeft aangegeven dat Intertoys online ‘een speler van formaat’ moet worden. Over producten die in hun regio online werden verkocht kregen zij tot nu toe wel een deel van de omzet, maar verdienden ze veel minder dan op een winkelverkoop. “En dat percentage ging elk jaar verder naar beneden”, aldus ondernemer Tjisse Zijlstra.

Green Swan en de honderd franchisenemers zijn momenteel nog in onderhandeling over nieuwe afspraken. De Portugese investeerder hoopt alle zelfstandige winkels te behouden. Onlangs werd bekend dat van de 286 eigen filialen meer dan de helft op slot gaat.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!