Aktiesport en Perry Sport hebben er een Brits zusje bij

Aktiesport en Perry Sport hebben er een Brits zusje bij

Sportkledingmerk Footasylum komt volledig in handen van JD Sports Fashion. De overname komt een paar weken nadat JD Sports al een klein deel van de aandelen van zijn concurrent overnam. Footasylum wordt hiermee het volgende dochterbedrijf van het Britse retailconcern, naast onder meer Perry Sport en Aktiesport.

JD Sports legt 90,1 miljoen pond voor Footasylum neer. De keten heeft zo'n zeventig vestigingen in eigen land. Beide retailers hebben hun hoofdkantoor gevestigd in Greater Manchester. Door een aantal activiteiten naar zijn eigen hoofdkantoor te verplaatsen, kunnen er volgens de nieuwe eigenaar kosten worden bespaard. 

Footasylum werd opgericht in 2005 en richt zich met zijn kleding en schoenen op consumenten tussen de 16 en 24 jaar. JD Sports denkt dat het merk een aanvulling is op zijn eigen aanbod, dat zich op een iets jongere doelgroep richt. "We geloven dat er aanzienlijke operationele en strategische voordelen zullen zijn door de combinatie van het zeer ervaren en deskundige managementteam van Footasylum en onze eigen expertise”, meldt Peter Cowgill, uitvoerend voorzitter van JD Sports.

Aktiesport en Perry Sport, die in 2016 door JD Sports werden overgenomen, boekten in de eerste helft van vorig jaar voor het eerst sinds de overname een positief resultaat. De Britse formule zelf was een boekjaar terug goed voor 68,3 miljoen euro omzet, tegenover 46,9 miljoen een jaar eerder. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!