Coolcat failliet verklaard, winkels nog open

Coolcat failliet verklaard, winkels nog open

Coolcat is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. David Bos van advocatenkantoor CMS is aangesteld als curator.

Maandag maakte Coolcat al bekend het faillissement te hebben aangevraagd. Ook handelsnamen als Kahn’s Mode en Wonder Woman vallen onder het faillissement. De buitenlandse activiteiten van Coolcat blijven vooralsnog buiten schot.

De tachtig winkels van Coolcat in ons land zijn nog geopend. De bestelmogelijkheid in de webshop is in afwachting van de curator uitgezet. Hij gaat onder meer kijken wat de mogelijkheden zijn voor een doorstart.

Door het faillissement dreigen 1180 medewerkers hun baan te verliezen. De vakbonden wachten nog op tekst en uitleg, zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer. “De directie zal de noodzaak van deze stap goed moeten beargumenteren.”

Lees op RetailTrends meer over het mislukte herstelplan van Coolcat.

Reacties

Laatste nieuws
Lees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.


RetailTrends