Bloomon drukt de kosten met ontslagronde

Bloomon drukt de kosten met ontslagronde

Bloomon heeft elf van zijn 130 medewerkers ontslagen. Door de kosten te verlagen hoopt de online bloemenservice binnen een jaar tijd winstgevend te zijn, zegt oprichter Patrick Hurenkamp tegenover Quote.  

Bloomon zou volgens een anonieme tipgever genoodzaakt zijn tot de ontslagen na het terugtrekken van investeerders, maar dat wordt door Hurenkamp ontkend. Hij wijst erop dat de etailer juist dankzij zijn investeerders nog altijd met dubbele cijfers groeit. “De volgende fase voor Bloomon is winstgevendheid, zodat we ook op eigen kracht verder kunnen bouwen.” De bloemenverkoper zal volgens hem in januari volgend jaar zwarte cijfers schrijven.

Door de jaren van harde groei is de organisatie flink toegenomen in omvang, zegt Hurenkamp. “Het moment is nu daar om deze efficiënter in te richten en daarmee onze kosten te verlagen.” Met de afslanking verwacht hij de komende jaren gezond verder te kunnen groeien.

Bloomon haalde onlangs nog een investering van 7,5 miljoen euro op bij de Rabobank. In het verleden kreeg de voormalige RetailRookie al meerdere miljoenen aan groeigeld, waaronder een kapitaalinjectie van twintig miljoen euro twee jaar terug. Bloomon leed in 2017 een verlies van ruim negen miljoen euro, twee keer zoveel als het jaar ervoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!