C&A-topman stopt, Brenninkmeijer aan het roer

C&A-topman stopt, Brenninkmeijer aan het roer

C&A heeft Edward Brenninkmeijer benoemd tot nieuwe ceo. Hij is de opvolger van Alain Caparros, die vanwege gezondheidsredenen is gestopt.

Caparros kwam in de zomer van 2017 over van REWE Group. Vorig jaar werd hij getroffen door een hartaanval. Daardoor is hij niet meer in staat zijn werk uit te voeren ‘met de intensiteit die ik van mijzelf verwacht en die het bedrijf nodig heeft’. Hij blijft betrokken bij de modeketen als adviseur.

Edward Brenninkmeijer geeft sinds 2014 leiding aan C&A in Brazilië, Mexico en China. In 2017 was hij ook al even ceo. Hij nam tijdelijks de honneurs waar na het vertrek van Philippe Brenninkmeijer.

Caparros werd anderhalf jaar terug aangesteld om de transformatie van C&A ‘verder versnellen en implementeren en optimaliseren om een sterker bedrijf voor de toekomst te bouwen’. De Nederlandse retailer kampte jarenlang met teruglopende omzetten. In 2017 was er volgens Caparros weer sprake van een like-for-like groei van vier procent en zou er ook weer winst zijn gemaakt. Recente omzet- en winstcijfers zijn niet bekend.

In Nederland staat sinds kort ook weer een Brenninkmeijer aan het roer. Eric Andrew Brenninkmeijer volgde hier Marc Estourgie op, die de afgelopen drie jaar directeur van C&A Nederland was.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends