Hornbach groeit weer hard buiten de Duitse grens

Hornbach groeit weer hard buiten de Duitse grens

Hornbach heeft zijn totale omzet in het afgelopen boekjaar met ruim vijf procent zien toenemen naar 4,4 miljard euro. De Duitse bouwketen zegt in Nederland, voor het vierde jaar op rij, met dubbele cijfers te zijn gegroeid. 

In eigen land groeide de bouwketen met 2,3 procent tot 2,11 miljard euro. De omzet over de grens bedraagt 1,97 miljard euro en steeg met gemiddeld 8,6 procent. De stijging is mede te danken aan de opening van een nieuwe vestiging in Zwolle. Een jaar eerder waren Duitsland en de andere markten nog goed voor respectievelijk 2,07 en 1,82 miljard euro.

Evert de Goede, algemeen directeur van Hornbach Nederland, zegt tevreden te zijn met de omzetontwikkeling. “Het aandeel van Hornbach Nederland in de omzet en winstbijdrage van het concern buiten Duitsland neemt verder toe”, meldt hij. “Hiermee dragen wij substantieel bij aan de concerngroei.” 

De Goede geeft aan te willen groeien naar twintig tot 25 vestigingen. De teller van het aantal winkels staat nu op veertien. Dit jaar wordt een filiaal in Duiven geopend en staan filialen in Almelo, Apeldoorn, Enschede, Nijmegen en Rotterdam op de planning. 

De Duitse retailer verwacht een operationele winst van 135 miljoen euro te bereiken, wat bijna 30 miljoen euro minder is dan in het boekjaar ervoor. Hornbach maakt zijn volledige jaarcijfers eind mei bekend.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends