Fred de la Bretoniere komt in handen van Mexx-eigenaar

Fred de la Bretoniere komt in handen van Mexx-eigenaar

Fred de la Bretoniere en Shabbies Amsterdam maken een doorstart onder de vleugels van RNF Group. Het bedrijf is eigenaar van Ferro Footwear en nam eerder ook al modebedrijf Mexx over. 

RNF Group zegt dat webshops zo snel mogelijk weer online komen en de wholesaleactiviteiten weer worden opgepikt. Het bedrijf ziet 'een gouden toekomst' voor de schoenenmerken. "De beide merken zijn sterk in Nederland, met zelfstandige groeimogelijkheden, in eerste instantie in Duitsland", aldus mede-eigenaar Ron Janssen.

RNF Group is volgens hem bezig allerlei opties af te vinken. Zo zouden er kansen liggen binnen zijn eigen internationale netwerk. Concrete plannen zijn er nog niet. Wat er met de tien winkels van Fred de la Bretoniere gebeurt, is onduidelijk.

Bretoniere Group, dat sinds 2014 in handen was van Karmijn Kapitaal, werd vorige week door de rechtbank failliet verklaard. De omzet zou steeds verder terug zijn gelopen als gevolg van de marktomstandigheden. Als eerst ging de groothandel failliet en later volgde ook het faillissement voor de overige bedrijfsonderdelen. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!