MediaMarkt stopt alweer met Nederlandse muziekstreamingdienst

MediaMarkt stopt alweer met Nederlandse muziekstreamingdienst

MediaMarkt en Talpa Network werken niet langer samen aan de radio- en muziekstreamingdienst Juke. De elektronicaketen stopt als gevolg van een strategische heroriëntatie met zijn on demand muziekservice, die in ons land onderdeel is van Juke.

Juke, dat nog geen jaar terug werd geïntroduceerd, wordt door Talpa verder uitgebouwd als platform voor audiocontent. Dat betekent dat gebruikers van de website en app er terecht kunnen voor nationale en internationale radiostations, themastations en afspeellijsten die zijn samengesteld door dj’s en eigen redacteuren.

De on demand muziekservice wordt helemaal gestaakt. Het zou niet haalbaar zijn om deze alleen in Nederland rendabel te exploiteren. Het bedrijf stuit op concurrentie van grote internationale spelers als Spotify en YouTube.

Talpa zegt te werken aan nieuwe content, afspeellijsten en podcast en aansturing via de stem. Ook zal gebruik worden gemaakt van programmatic advertising, om adverteerders te helpen hun doelgroep op het juiste moment met de juiste boodschap te bereiken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends