Personeel de Bijenkorf voert 'dwaze zaterdag'-actie

Personeel de Bijenkorf voert 'dwaze zaterdag'-actie

Werknemers van de Bijenkorf gaan de aankomende weken in de warenhuizen actievoeren voor een hoger loon. Onder de noemer ‘dwaze zaterdag’ wordt aanstaande zaterdag de eerste actie gehouden in de Bijenkorf in Amsterdam.

De Bijenkorf deed een voorstel voor een loonsverhoging van 1,5 procent over een periode van twee jaar, maar dat werd onlangs afgewezen. Het personeel zegt al twee jaar geen loonsverhoging te hebben gehad. De Bijenkorf wil de loonsverhoging niet met terugwerkende kracht doorvoeren, waardoor de loonsverhoging volgens het personeel neerkomt op 0,75 procent.

Medewerkers van de Bijenkorf zijn verenigd in BeeUnited/FNV. Leden van deze vakbond zeggen trots te zijn dat hun werkgever een ‘überhaupt een loonsverhoginkje’ voorstelt. Dit zou te maken hebben met eerdere acties die zijn gevoerd.

Met de Dwaze zaterdag-actie zet het personeel zich in voor een loonsverhoging van 3,5 procent. Medewerkers zeggen 'zigzagroosters' te hebben en vaker op feestdagen, zondagen en avonden inzetbaar te zijn. Daar moet volgens hen waardering tegenover staan.

Reacties 2


R B 24 mrt, 10:42

Ik sta hier helemaal achter, lees oom vooral de nieuw afgesloten cao voor de retail non food, voorwaarden zijn nog slechter dan het al was, dat is ook een van de redenen dat het FNV niet akkoord is gegaan met deze cao.
Helaas zijn de meeste werknemers blijkbaar erg bang hun baan te verliezen en houden zij zich stil, maar de retail moet zich realiseren dat zij deze mensen wel nodig hebben om hun winkels open te houden, en tevens zich afvragen waarom jongeren niet meer voor deze sector kiezen.


M D 23 mrt, 01:02

Respect voor de personeelsleden van de bijenkorf. Eindelijk mensen die geluid durven te geven. Binnen de detailhandel zijn er slechte afspraken over loon, weekenddagen en feestdagen. Je hebt het maar te accepteren waar er in een sector als de zorg betere afspraken bestaan betreffende weekendwerk en speciale dagen. De inhoud van de CAO is niet meer van deze tijd en zwak opgesteld.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!