Wehkamp opent ‘multifunctioneel en flexibel’ dc

Wehkamp heeft vrijdag zijn tweede distributiecentrum in Zwolle geopend. Daarmee wordt de logistieke capaciteit met zo'n 25 duizend vierkante meter uitgebreid.

Het nieuwe pand is gekoppeld aan het bestaande gebouw, waardoor volgens Wehkamp een ‘multifunctioneel en flexibel’ distributiecentrum van ruim honderdduizend vierkante meter ontstaat. Met de logistieke uitbreiding zegt de etailer beter in te kunnen spelen op de snelle groei. Zo kan de webwinkel hogere volumes aan en moet de leverbetrouwbaarheid verhoogd worden naar ruim 99 procent. “Samen met ons team en een netwerk van partners hebben we een distributiecentrum gecreëerd waarmee we onze unieke propositie kunnen waarmaken en nog verder kunnen doorontwikkelen”, aldus coo Maarten Tibosch van Wehkamp.

Het nieuwe distributiecentrum biedt onderdak aan 525 duizend opslaglocaties en 28 pickstations. Verder is er ruim zes kilomter aan transportbanden en zijn er dertigduizend palletplaatsen. De komst van het nieuwe dc werd begin 2018 aangekondigd en had eigen datzelfde jaar nog gerealiseerd moeten worden.

Wehkamp kondigde vorige week een ‘geheel nieuwe merkstrategie’ aan, als onderdeel van een grotere transformatie. De webshop wil zich profileren als een ‘frisse, moderne, mobile-first’ retailer en versterkt zijn focus op een vrouwelijke doelgroep.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!