'Sissy-Boy krijgt nieuwe eigenaar, leveranciers moeten meebetalen'

De aandeelhouders en het management van Sissy-Boy zijn in vergevorderde onderhandelingen met een investeerder die de modeketen wil overnemen. Dat blijkt uit een e-mail van ceo Sven Bleekemolen aan de leveranciers, die in handen is van RetailNews.

De naam van de potentiële nieuwe eigenaar wordt niet genoemd. Wel schrijft Bleekemolen dat het gaat om een Nederlandse mode-investeerder die een concreet bod heeft uitgebracht en voor de lange termijn met Sissy-Boy in zee wil. De gesprekken zijn in een ‘vergevorderd stadium’ en de koper wil honderd procent van de aandelen overnemen. Ook wil de koper ‘meerdere miljoenen’ in Sissy-Boy investeren. ‘Ik geloof sterk in de overname door deze partij’, zo staat te lezen in de e-mail.

De e-mail is een reactie op klachten van leveranciers over betaalachterstanden van de Sissy-Boy. Bleekemolen laat de leveranciers weten dat een financiële bijdrage nodig is om de transactie tot een goed einde te brengen. Er wordt een korting van dertig procent gevraagd op alle producten die al zijn ingekocht en nog niet betaald. Nadat de deal is afgerond, gelden voor nieuwe bestellingen weer de gebruikelijke betaalafspraken. Sissy-Boy wil niet reageren.

Sissy-Boy was tot 2017 in handen van Varova, maar dat bedrijf besloot al zijn modeketens te verkopen. De retailer kwam toen in handen van Standard Investment en Men At Work-opricher Marcel van Gelderen. Sissy-Boy leed in 2017 een verlies van 2,5 miljoen euro. De financiële positie van de modeketen werd in het meest recente jaarverslag als zwak omschreven.
 

Reacties 11


Jan de Vries 27 mrt, 19:13

Bizar dat zo'n deal mede afhankelijk is van een eenmalige bijdrage van 30 procent van je leveranciers. Dat is toch een aparte manier van "financieren". Lijkt me ook niet echt veel vertrouwen geven naar de toekomst bij deze mensen die nu zwaar moeten bloeden. Armoedig....


Lex Vergnes 28 mrt, 10:27

30% korting "vragen" op reeds geleverde goederen/diensten....
Vreemde gang van zaken!


De Vriendelijke Groeten 28 mrt, 10:45

Ik ga ook even 30 procent cash-back vragen op m'n reeds gekochte kleding


Martin Ligtenbarg 28 mrt, 11:55

In dat geval zal het wel erop of eronder zijn. De leveranciers hebben op deze manier nog kans op een deel van in geld.


Martin Ligtenbarg 28 mrt, 11:56

... hun geld.


Guido Smit 28 mrt, 14:28

Nog een retailer bijna failliet? En dan geven de leveranciers korting en trekken de investeerders na een jaar de stekker toch uit. En zoals altijd gebeurt weer een doorstart waar de huidige investeerder alles krijgt voor een centje op de Euro en krijgen de leveranciers weer niets.


Joey Versteegh 28 mrt, 17:38

En als de leveranciers niet meewerken? Surseance van betaling? Geeft geen positief gevoel over de toekomst van Sissy-Boy dit.


Bert Ysfogel 30 mrt, 11:43

Bijna zes jaar stond Victor van Nieuwenhuizen aan de leiding van modeketen Sissy-Boy. Toen hij aantrad bungelde de retailer boven de afgrond, bij zijn vertrek laat hij naar eigen zeggen een ‘innovatieve lifestyleformule met internationale allure’ achter.

Bovenstaande komt uit een artikel van Retailtrends van 31 januari 2018.

Nu blijkt dat ze al jaren miljoenen verlies lijden. Bij veel van de verhalen die je hier leest denk je " zo dat doen ze goed terwijl de rest het moeilijk heeft " . Enige tijd later blijkt het toch bluf en grootspraak te zijn geweest.


Simon . 30 mrt, 19:31

Inderdaad Bert, per 31/1/2018 is er sprake van een negatief eigen vermogen van € 8.575.465. Negatief werkkapitaal € 11.126.456. Zie door Sissy Boy zelf bij de KvK gedeponeerde jaarrekening. Dus dit kan voor niemand een verrassing zijn. Zou niet moeten zijn althans.
Wellicht faillissement van Sissy Boy in april 2019? Mogelijk vraagt Sven volgende week al surseance aan. Doorgaans wordt een surseance snel omgezet in een faillissement. En een homologatie van een crediteuren (dwang) akkoord is toch een zeldzaamheid. Hoe zal dit aflopen? Wie zal die door Retailtrends genoemde korting van 30% accepteren?


andre sommer 1 apr, 16:28

als je deze retail niet begrijpt neem dan een ervaren marketingmanager aan a.i dan was sissy niet zo afgegleden, combinatie kleding livestyle niet goed , een goede mixed van kleding met horeca prima prijs kwaliteit moet in orde zijn ect. het lijkt dat de kledingbranche mager verstand heeft van zijn doelgroep cq.klanten, sissy is rendabel te maken met een goede marktman en investeerder.


Gijs . 1 apr, 16:35

Herbert Schilperoord is toch van Lewin Beheer B.V.?
Ik zie daar helemaal geen jaarrekeningen van bij de KvK.
Maar deponeren van jaarrekeningen is toch een wettelijke verplichting?
Niet deponeren is toch een economisch delict?
George Orwell gelezen op de middelbare school?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!