'Winstgevend' Victory & Dreams wil naar de beurs

Modebedrijf Victory & Dreams maakt zich op om geheel of gedeeltelijk naar de beurs te gaan. “Banken verstrekken nauwelijks nog een lening, dit lijkt de enige manier om geld op te halen voor investeringen”, zegt ceo Lex Hes in De Financiële Telegraaf.

Hes zegt zich ‘ten onrechte in het nauw gedreven’ te voelen door negatieve berichtgeving over zijn modebedrijf. Dat is het gevolg van de problemen met de Duitse winkels van Miller & Monroe, die onlangs in financiële problemen kwamen. “Ik moet overal uitleggen dat we in Nederland niet failliet zijn verklaard.” Hoewel Miller & Monroe last had van de ‘extreme weersituatie’ in 2018, is het concept volgens hem onderscheidend en kansrijk genoeg. “In 2017 waren we winstgevend en in 2018 ook.”

Miller & Monroe heeft na overleg met de bewindvoerder besloten zijn slechtlopende Duitse winkels af te stoten. Veertig tot zestig van de 170 vestigingen bij onze oosterburen gaan op slot. De problemen waren volgens Hes ontstaan na een valse balansgarantie van 93 miljoen euro van kledingbedrijf Sempione. Dat kwam doordat het Italiaanse concern kort na de verkoop van Charles Vögele aan Victory & Dreams omviel.

In Nederland heeft Victory & Dreams verschillende conflicten gehad met leveranciers en vastgoedeigenaren, die in sommige gevallen een faillissementsaanvraag voor het modebedrijf indienden. Een woordvoerder van het bedrijf achter Miller & Monroe en Witteveen wees er onlangs op dat geen van die aanvragen is toegewezen, en stelt dat de aanvragen vooral als drukmiddel worden ingezet.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!