'Veel belangstelling voor overname Coolcat'

'Veel belangstelling voor overname Coolcat'

Meerdere partijen hebben zich gemeld een overname van kledingketen Coolcat. Dat zegt een woordvoerder van curator David Bos tegenover het AD

De interesse is divers. Er zijn geïnteresseerden die alleen de kleding willen verkopen, maar er zijn ook investeerders uit binnen- en buitenland die de winkels willen overnemen. De curator gaat met een selectie van hen in gesprek om te vragen naar hun motivatie. 

De tachtig winkels blijven open. De 1180 mensen die bij Coolcat in Nederland werken hebben maandag hun ontslag gekregen. Zij ontvangen hun salaris nog tot het einde van de opzegtermijn, wat ongeveer vier tot zes weken zal zijn. In de tussentijd hoopt de curator meer duidelijkheid te hebben over de toekomst van het bedrijf. 

In de webshop van het failliete kledingmerk kan nu niets meer besteld worden en ook de Coolcat-cadeaukaarten kunnen niet meer in de winkel worden ingeleverd. 


Retailers die commercieel winkelvastgoed huren en die failliet gaan: een ooit zo gelukkig huwelijk tussen huurder en verhuurder eindigt in deze situatie vaak in een vechtscheiding. RetailTrends en Vastgoedjournaal organiseren op 14 mei de businessmeeting 'Retailer failliet: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedeigenaar?'. Aanmelden? Stuur een mail met daarin je gegevens aan events@retailtrends.nl o.v.v. ''Business meeting 14 mei 2019''. Vergeet niet je contact- en facturatiegevens te vermelden. De kosten voor deze dag bedragen 295 euro excl. BTW.

Reacties 5


Henny van Veen Total thinking retail development 28 mrt, 10:59

Fantastisch merk, zal zeker door starten. Eens goed kijken welke productlijnen omzet genereren, nog belangrijker welke niet. Volgens mij is het onder jeugdigen een gewild merk. Moet je alleen zorgen dat je populair blijft. Maar ook weten bij welke leeftijd je moet stoppen. Nu hangt volgens mij de halve winkel vol met goederen welke niet intressant zijn. Daarbij moet online betergeintregeerd worden in het format. In de winkel zie en merk je niets van de webshop.


Jeanet Neefjes 28 mrt, 13:46

De gang van zaken omtrend de cadeubonnen van coolcat is betreurend.
Er is heel weinig ruimte geweest om deze nog te besteden.
Er kon door de medewerker geen duidelijkheid gegeven worden.
De mogelijkheid om te retouneren na een aankoop, had mij het rechtmatige tegoed van de cadeaukaart, alsnog gegeven kunnen worden.


Eddy Ploeg 28 mrt, 14:01

Vergeleken met kleinere kleding winkels is cool cat niet meegegaan met de lagere prijzen, verdienen merendeels met VIP dagen met korting.
Jammer dat de werknemers op hun geld moeten wachten, zeker de jongere werknemers die weinig verdienen met een laag salaris waar wel de ziekenfonds en alles doorloopt en een maand later pas hun geld zullen
krijgen via UWV vind ik schofterig, en het verplichten van werknemers met een 0 uren contract, bij ziekte geen geld, triest!


T A 28 mrt, 17:24

Zo ging het ook bij V&D!


Reinder Koornstrs 28 mrt, 20:17

In tegenstelling tot de vele optimisten die ons mooie vakgebied bevolken, geloof ik niet in échte doorstartkansen voor Coolcat! Als dat zo was, had Roland Kahn dat zelf ook wel voor elkaar gekregen! De formule moet, Bricks én Clicks, fundamenteel worden veranderd om het jonge volkje weer aan te spreken, en is dát een gezonde investering? Maar lijkenpikkers zijn er genoeg!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!