Miljoenenschuld SuperTrash valt nog hoger uit

Miljoenenschuld SuperTrash valt nog hoger uit

Het vorig jaar failliet verklaarde SuperTrash heeft nog voor dertien miljoen euro aan schulden uitstaan. Dat blijkt uit een recent gepubliceerd faillissementsverslag dat werd opgemerkt door De Telegraaf.

De schuld is twee miljoen euro hoger dat uit een eerder faillissementsverslag, in oktober vorig jaar, naar buiten kwam. De fiscus heeft met 3,9 miljoen euro het grootste bedrag van SuperTrash te goed. De huisbank wacht nog op 1,4 miljoen euro en het UWV op 180 duizend euro. De 232 concurrente crediteuren hebben samen ruim 8,7 miljoen euro uitstaan.

Met de verkoop van een deel van de onverkochte voorraden en de merkrechten haalde de curator 1,3 miljoen euro op voor de boedel. De huisbank wist ongeveer de helft van zijn vordering, die eerder 2,6 miljoen euro bedroeg, met succes te verhalen. De schuld aan de ficus is juist nog een ton hoger dan uit het eerdere faillissementsbeslag bleek.

SuperTrash werd na het faillissement overgenomen door een onbekende groep investeerders. Vanaf komende zomer zou kleding van het merk weer in de winkels moeten komen. Oprichter Olcay Gulsen is niet meer bij het kledingbedrijf betrokken.


Op 14 mei organiseert RetailTrends in samenwerking met Vastgoedjournaal een Business Meeting waar de gevolgen van een faillissement voor de vastgoedeigenaar onder de loep worden genomen door verschillende experts. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.


 

Reacties 1


Julia Coscus 29 mrt, 06:17

Nou wat een boel rotzooi en een schuld achtergelaten

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!