Bonita positiever gestemd met Nederlandse eigenaar

Bonita positiever gestemd met Nederlandse eigenaar

Voor Bonita staat na de overname door Victory & Dreams geen nieuw concept of herstructurering op het programma. “We zijn iets optimistischer gestemd dan voor de eigenaarswissel, Bonita komt terug", zegt chief sales officer Karsten Oberheide van de modeketen tegenover TextilWirtschaft.

Bonita was de afgelopen maanden al ‘behoorlijk succesvol’ met zijn ‘new Bonita’-concept, zegt Oberheide. De vernieuwing ging samen met een forse herstructurering, die gepaard ging met kostenbesparingen en winkelsluitingen. “Bonita was te ver van de klant afgedwaald”, zegt de topman. Inmiddels heeft de retailer dat volgens hem, op basis van enquêtes onder klanten en medewerkers, gecorrigeerd.

Bonita wil iets omhoog in zijn prijsklasse, zegt Oberheide verder. “Onderzoeken hebben aangetoond dat onze klant bereid is om iets meer te betalen voor kwaliteit en aandacht voor detail.” De modeformule wil vooral zijn aantal kortingsacties aanzienlijk terugdringen. “Dat soort acties was grotendeels te wijten aan onze oude voorraad, maar dat probleem is uiterlijk eind 2019 opgelost."

Vorige week werd bekend dat het Nederlandse Victory & Dreams de Duitse modeketen overneemt van Tom Tailor. Bonita beraadt zich op verschillende manieren om met Witteveen en Miller & Monroe samen te werken. Zo kan Witteveen gebruikmaken van de Duitse logistieke netwerken, terwijl mogelijk Bonita-vestigingen tot Witteveen worden omgebouwd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends